En bättre människa....

Något som påverkade mig väldigt mycket häromdagen var svenska hjälte galan....mkt tårar och mkt funderingar. Jag tror inte en kan göra allt men alla kan göra ngt. Det som ligger mig varmast om hjärtat är ju läpp-gom spalt (LKG) och adoptionsfrågor. I adoptionsfrågorna så är det ju inte just alla sakfrågor utan mest stöttande att det finns fler i barnlösheten än en själv.
Några tjejer hade startat ung canser för personer som hade sjukdommen i sin närhet. Jag kände direkt att man kanske skulle kunna göra ngt liknande i barnlöshetsfrågor....tror inte jag kommer starta detta, men tanken är god. Vi valde från början att vara öppna både med barnlöshet och adoption. För personer som är ofrivilligt barnlösa är detta en stor sorg...utan att det finns ngt objekt att sörja. Tänk om det funnits en person som varit utomstående och lyssnat på allt när vi höll på men alla försök och funderingar. Tänk om någon kunnat svara på alla våra frågor, tänk om någon kunde förstå hur ledsen man blir när det gång på gång i flera års tid inte blir barn...hur mkt man än försöker. Tänk om nån hade kunnat berätta om olika alternativ till att få barn, tänk om ngn förstått skammen, bedrövelsen, fasaden inför andra. Visst har vi haft underbara familjer och vänner som stöttat och tröstat...det är absolut inte det jag säger....dom har varit en klippa för oss, men ibland vill man inte "tjata" ner dom....dom har ju oxå en sorg att gå igenom..ibland vill man prata med en utomstående. Om det är nån som läser detta som har frågor eller funderingar på ngt sätt, eller som jag skulle kunna vara den utomstående för ...så tveka inte att höra av er. Kan jag hjälpa nån i samma sits så....
LKG är lättare att hjälpa. Det finns en organisation som heter Operation smile som åker ut i världen och opererar barn med LKG för att ge dem ett bättre liv....och det blir verkligen bättre. Jag och mina symys vänner hade en julmarknad där vi sålde våra alster och skänkte pengarna till Operation smile...vi fick in 2000 kr, vilket nästan räcker till 1 operation. Tack alla som bidrog!!!! Jag vill ju inte sluta här utan jag tänkte att om nån vill ha ngt stickat...typ en mössa eller så, så skänker jag 10 kr för varje sak till operation smile. Jag kommer försöka stå på mer marknader och ska jobba för det mkt 2012 har jag tänkt. Så hojta till om ni vill hjälpa till!!!:-)
Må gott alla vänner!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0