Jul i vårt hus

Sitter nu och äter lite brända mandlar och ser tillbaka på gårdagen. Joxons första jul hos oss. Det blev en mysig dag för alla inblandade.... men går oxå att beskrivas lite rolig:-)
Morgonen började med att joxon fick titta på lite barn-tv inne hos oss medan föräldrarna vilade ögonen några minuter till. Sen gick T upp... efter en stund ser jag att min lilla J blir lite fundersam, in i rummet kliver nämligen nån i mammas röda morgonrock....en gammal vit nalle som är omsydd till skägg och en tomteluva gjort av en gammal undertröja. Personen som visst kallade sig tomten ( trots denna konstiga mundering) ger ett paket till Joxon...dessutom fick jag och T varsitt oxå. När den konstiga figuren lämnat rummet andas J ut och öppnar paketet som innehöll pussel.
Sen var det frukost dags....då fick vi sitta i "fin rummet" och äta...det tyckte J var mysigt. Sen kom han dessutom på att han och porslintomten på bordet åt samma....nämligen gröt. Men för att vara på den säkra sidan om det verkligen var så, så frågande han sina föräldrar det...ungefär 100 gånger....( sen fortsatte den frågan lika många gånger under kvällen, men då fick mormor svara:-))
Vi åkte och lekte en stund vid en lekpark för att få tiden att gå. Sen kom mormor, morfar och gammelmormor. J blev överlycklig...dom hade ju både paket och MAT!!!! med sig. Till fikat år J massor av mjuk pepparkaka, Sen blev det Kalle Anka....
Först skulle vi ha ner gammelmormor på 88 år nerför vår källartrapp...det gick med hjärtat i halsgropen, när hon väl kom ner tilldelades hon en stol där hon snällt fick sitta till ngn kunde hjälpa henne upp för trappen;-)
J undrade vad som hände och tyckte Kalle va sådär....men när mormor började fixa med maten, då blev allt roligt igen:-)
Under en kaosartad timme med ett hmla springande i trappen, fram fixning av mat, hålla en nästan 3-åring sysselsatt, och försöka skymta en liten blick av Ferdinand så var allt klart inför middagen. Då hade även svärmor och svärfar kommit med deras nya tillskott....en hundvalp, som inte Ture diggade så värst mkt. När vi väl fått in alla katter i sovrummet, alla tagit mat, J druckigt 3 glas julmust...och dessutom älskat att sjunga "Hej tomtegubbar" så karlarna fick snapsa...så tog äntligen julsnapsen slut...trors att ingen tyckte den var god.
Disk och kaffe... Sen skulle tomten komma. Vi tittade i fönstret och det kom någon med lykta utanför...J säger direkt- PAPPA!!! Vi försöker starkt övertyga honom om att det ju är tomten som kommer. Det ringer på dörren och in kommer en gubbe med pappas skor, pappas byxor, stor mage och tomte dräkt, Nalleskägget, STOOORA solglasögon och tomteluva. Tomten låter dock annorlunda än pappa....en stund...sen är det pappas röst oxå... men lite läskigt tyckte J att det var....
Resten av kvällen avlöpte lugnt med många klappar både till mamman och J. Härlig kväll!!!
I morse vaknade J halv sju och det första han gör är att göra det tecken han gör när han vill säga tomte...och sen sa han pappa....tror han funderat ut inatt att det var nog pappa som var tomten trots allt:-)
God fortsättning!!!!!

Kommentarer
Postat av: Tessan

Det låter som ni haft en trevlig jul,moster vill tacka lilla J för den fina julklappen,,hoppas att vi ses snart

2011-12-25 @ 17:08:46
Postat av: malin

haha va underbart:) Låter riktigt lyckat stina:) många kramar o god fortsättning:)

2011-12-26 @ 11:45:34
URL: http://fotomedmalin.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0