uppföljning och på`t igen

Igår hade vi uppföljning för J. Snart har han varit här i ett år. Familjerätten var här och vi pratade om hans utveckling. Joxon var i sitt esse. Han skålade med soc, han visade metaltecknet flera gånger...han pekade på Tobbes tatuering flera gånger, men bullen och saften rörde han inte. Sen talade han om för familjerätten att de var välkomna tillbaka...och det håller ju vi med om men i annat syfte nästa gång.
Igår lämnade vi in en ansökan om att få börja en ny hemutredning för ett syskon. Vi tycker att det är bra att ha ett medgivande så kan vi börja med ansökan när vi vill sen eftersom medgivandet är giltigt i 2 år. När vi pratade om det senare sa jag att jag ville åka nästa år, och tobbe vill åka om 2 år....så vi får väl se vem som får sin vilja fram;-)
Sedan avslutades dagen i Linköping med lite shopping och såklart subway, men nu har T lovat mig att få gå på en fin resturang nästa gång:-)
Må gott!!!!!!!!!!!!

virkning

Virkningen fortsätter...om jag bara kom på hur jag gjorde med bilder och så skulle bloggen se annorlunda ut och det skulle finnas lite bilder på det jag gjort....men det kanske nån vänlig själ kan hjälpa mig med nån dag.
Tiden går sin gilla gång. Nästa vecka börjar jag nytt jobb med skräckblandad förtjusning. Men jag tror det kommer gå kanon och jag känner ju redan personalen, så det kommer nog inte vara några större svårigheter.
Dagiskillen trivs kanon, han skuttar nu in på dagis.  Det är skönt att veta att han trivs.
längtan efter ett syskon börjar smyga sig på mer och mer...det gör att jag kan virka galet för jag har ett mål med det...en flicka har jag bestämt...som ska älska leka med dockor och barbie och bara tycka om rosa. :-)
Må gott

3 år

Imorrn , min älskade lilla unge blir du 3 år!!! Fösta födelsedagen hemma och jag tror mamma är mer spänd än du:-) För ett år sen hade vi kalas med tårta och presenter....men du var inte här.... Inte vet vi hur eller om du blev firad men vi lovar dig att du ska få en bra första födelsedag i sverige.
Du är vår solstråle i livet och ger oss och andra så mkt lycka. Höra ditt underbara skratt, höra när du säger: mamma dutt, när du klok i bilen talar om att pappa kommer sen när vi lämnar dig på dagis. När jag hämtar på dagis och du strålar och säger mamma och kommer och ger mig en kram. När du leker i snö...som du inte sett innan du kom hit och skrattar högt när pappa kör runt dig i skottkärran. När du sjunger ajajbu(trollmor) för dockan i sitt knä som mamma brukar göra för dig.
Du prövar oxå vårt tålamod ibland vilket är helt sunt...när du skriker när du inte får som du vill, när du busar för fullt och inte "hör" när vi säger nej.
Det roligaste av allt är att se att på både positiva och negativa saker är du så lik dina föräldrar....fast vi inte är samma kött och blod. Men vi älskar dig innerligt mycket och önskar dig en fantastisk 3-års dag!!!!
Må gott!!!

dagis

Trodde inte nån läste min blogg längre, men fick veta igår att några gör det iaf, så här kommer en uppdatering. Nu har vår lilla kille blivit stor och börjat på dagis. Inskolningen började 1/2 och det gick bra. Det var på tredje dagen när jag skulle lämna honom en halvtimme själv där som det brakade ihop.....vi hade nämligen inte talat om att nån skulle hämta honom sen, vilket resulterade i mkt gråt :-( Denna vecka har vi kört mantran för honom att mamma vinkar på mörgonen, du ska äta lunch och sova och sen kommer pappa och hämtar....sakta med säkert har det gått bättre och bättre och i fredags gick det kanon....nu vill han ju inte hem istället...
I torsdgs kom slutatde jag tidigare på jobbet och tänkte att jag skulle åka och hämta honom, vi hade ju sagt att pappa skulle hämta så det var ju inte sådär jätteroligt att mamma stövlade in på dagis och dessutom en timme tidigare än pappa skulle ha kommit.... det hämnades Joxon på mamma genom att jag fick jaga honom runt hela dagis, villle inte sätta på sig kläderna...jag fick bära en skrikande joxon till bilen och sen skrek han pappa tills vi kom hem... men summan av veckan är kanon på dagis!!!!
Dessutom har lilla hjärtebarnet hittat den berömda treårstrotsen...och åh vad härlig den är för föräldrarna:-S
På onsdag blir det kanlas då J ska fira sin första födelsedag hos oss!!! ( betyder det att vi oxå måste köpa ngt då eller är det sånt som bara ligger på mor och far föräldrar;-)) Nädå han ska nog få ett par jeans av sina föräldrar....då blir han nog glad efter som han vägrar ha på sig ngt annat....men det går att locka på vissa saker ändå har vi märkt..:
- Ska du sätta på dig din fina svarta fodrade jeansoverall nu.... - Ta på dig dina mjuka svarta jeans.... - Här har du jeansskorna, dom måste man ha när det blir kallt:-)
Må gott!!!!

one more

sitter och läser en helt fantastisk adoptionsblogg och längtar tillbaka...eller längtar framåt kanske;-) Vilka känslostormar det var under veckorna i Kina och hur lycklig jag var där. Jag är lycklig nu oxå men verkligheten har en oäck förmåga att ibland komma ifatt en med alla vardagssysslor så man glömmer det härliga i livet.
Jag virkar vidare mössor och diverse, allt för att få så mkt som möjligt i syskonbössan. Jag ska köpa små namnlappar och sy på mina saker och på dom ska det stå "one more" Fiffigt va:-)
Idag började inskolningen för joxon på dagis. Det gick kanonbra. Han tittade lite undrande när barnen var ledsna och han var lite rädd för de äldre barnen, men han fann sin fröken direkt och inte ens pappa var så viktig under inskolningen...Joxon traskade runt med sitt finger i frökens hand och strålade av stolthet, han lekte lite med leksakerna och satt hur snällt som helst och tuggade på äpple. Imorrn ska han dessutom inspektera dagisgården:-)
Må gott!!!!

RSS 2.0